Ελλάδα

1η Διαδρομή

«Εξερευνήστε την Ορθόδοξη Ερμούπολη στην Σύρο»

Duration: 4 ώρες
Stops: 6
Level: Easy

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των εκκλησιών της Ερμούπολης, με το μοναδικό «πάντρεμα» δυτικών και ανατολικών στοιχείων, είναι που κάνει μοναδικούς τους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια του νησιού. Ανακαλύψτε τον θρησκευτικό-πολιτιστικό πλούτο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

More Information

2η Διαδρομή

«Σίφνος περίπατος στην μαγευτική Απολλωνία, Πάνω Πετάλι, Αρτεμώνα»

Duration: 3 ώρες
Stops: 7
Level: Easy

Η Σίφνος είναι ξακουστή για τις εκατοντάδες εκκλησίες της, τα πολλά γραφικά ξωκλήσια της και τα σημαντικά μοναστήρια της. Μέχρι και σήμερα, η θρησκευτική παράδοση παραμένει στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική ζωή των ντόπιων. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε, ο μεγάλος αριθμός πανηγυριών που πραγματοποιούνται στο νησί σχεδόν κάθε μήνα. Οι Σιφνιοί κρατούν ζωντανή την παράδοση του «πανηγυρά» και φροντίζουν με ιδιαίτερη αγάπη να το μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια του νησιού αποτελούν ιστορικά μνημεία με μεγάλο θρησκευτικό αλλά και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

More Information

3η Διαδρομή

«Ανακαλύψτε την Κύθνο»

Duration: 6 ώρες
Stops: 8
Level: Moderate

Στην Κύθνο εκτός από τις εκκλησίες που βρίσκονται μέσα στα δύο χωριά, υπάρχουν γύρω στα 130 ξωκλήσια δείγματα της θρησκευτικής πίστης των ανθρώπων του παλιού καιρού. Πέρα από τον ιστορικό, θρησκευτικό και κοινωνικό τους ρόλο, τα λευκά ξωκλήσια, οι μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια προκαλούν το θαυμασμό για την απλή, μα τόσο υψηλή λαϊκή αρχιτεκτονική τους. Χτισμένα από αιώνες, συντηρούνται από τους σύγχρονους με ευλάβεια, για να στηθεί το πανηγύρι κάθε χρόνο, στη γιορτή του τιμώμενου αγίου.

More Information

4η Διαδρομή

«Μήλος το Ιερό Νησί»

Duration: 4 ώρες
Stops: 5
Level: Easy

Η Μήλος έχει ανακηρυχθεί ως ιερό νησί από την Ιερά Σύνοδο, λόγω των Παλαιοχριστιανικών Κατακόμβων της. Πέρα όμως από αυτό το , διαθέτει πάνω από 140 εκκλησίες και ξωκλήσια. Την περίοδο που θα βρίσκεστε στο νησί, ανακαλύψτε τα πανηγύρια που οργανώνονται στα γραφικά εκκλησάκια. Θα μαγευτείτε από το πάντρεμα της λιτής αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής με τα σπουδαία κειμήλια και τις εικόνες αλλά και από τη ζεστή υποδοχή του ντόπιου κόσμου.

More Information

5η Διαδρομή

«Αρχοντική Χώρα της Άνδρου»

Duration: 4 ώρες
Stops: 6
Level: Easy

Στην Άνδρο μπορεί κανείς να επισκεφτεί αξιόλογα μοναστήρια που χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο ως και τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το νησί έχει πλούσια θρησκευτική ιστορία, αναδεικνύοντας μάλιστα και κάποιους εξαιρετικούς αγιογράφους, έργα των οποίων σώζονται και κοσμούν διάφορες εκκλησίες του νησιού.

More Information

This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our the use of cookies.
Read more