Κύπρος

1η Διαδρομή

«Εκκλησίες UNESCO στη περιοχή Σολέας και Μαραθάσας»

Duration: 1 ώρα και 34 λεπτά
Stops: 6
Level: Easy

Η όμορφη κοιλάδα της Σολέας, γνωστή ως η «κοιλάδα των μύλων (νερόμυλων)» βρίσκεται κατά μήκος του κυρίου δρόμου Λευκωσίας-Τροόδους και περιλαμβάνει τα γραφικά ορεινά χωριά της Κακοπετριάς και της Γαλάτας, καθώς και άλλα δημοφιλή θέρετρα που έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η κοιλάδα της Μαραθάσας, μια περιοχή φημισμένη για τις κερασιές της, περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες εκκλησίες και μοναστήρια της περιοχής, στα γραφικά χωριά του Καλοπαναγιώτη, του Μουτουλλά και του Πεδουλά.

More Information

2η Διαδρομή

«Οι Ναοί και Μονές Της Παναγίας»

Duration: 1 ώρα και 57 λεπτά
Stops: 4
Level: Easy

Η διαδρομή αυτή περιλαμβάνει μερικές από τις εκκλησίες που χτίστηκαν στην Κύπρο για να τιμήσουν Παναγία, την μητέρα του Ιησού και όλων των πιστών, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της Ορθόδοξης εκκλησίας. Ταξιδέψτε στην πανέμορφη ορεινή περιοχή γύρω από την οροσειρά Τροόδους για να απολαύσετε μοναδικά τοπία και μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

More Information

3η Διαδρομή

«Διαδρομή Τιμίου Σταυρού»

Duration: 2 Ώρες και 21 Λεπτά
Stops: 5
Level: Easy

Το γεγονός, ότι η Κύπρος βρίσκεται στο κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου πολύ κοντά στην Μέση Ανατολή και τα παράλια της Μικράς Ασίας, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, εφόσον το νησί λειτούργησε ως στάση στον δρόμο προς και από τους Αγίους Τόπους.

More Information

4η Διαδρομή

«Λεμεσός - Όμοδος - Ιερά Μονή Κύκκου»

Duration: 2 Ώρες και 27 Λεπτά
Stops: 5
Level: Easy

Η Μονή της Παναγίας του Κύκκου, είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα, πιο ιστορικά μοναστήρια της Κύπρου, και είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μοναστήρι όλο το χρόνο. Αυτή η διαδρομή έχει ως κύριο αξιοθέατο τη Μονή Κύκκου, καθώς περιλαμβάνει επίσης περιήγηση στην περιοχή του Τροόδους, όπου τα ορεινά τοπία είναι εκπληκτικά, με πολλούς θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους προς εξερεύνηση.

More Information

5η Διαδρομή

«Ναοί και Μονές στη Λεμεσό»

Duration: 1 Ώρα και 29 Λεπτά
Stops: 4
Level: Easy

Η Λεμεσός βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να εξερευνήσετε τα τουριστικά αξιοθέατα και τις παραλίες της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Η διαδρομή «Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Λεμεσό» αποτελείται από πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία με περίσσια ιστορικότητα και σπουδαιότητα, για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες σε όλα τα επίπεδα.

More Information

6η Διαδρομή

«Ναοί και Μονές στη Λάρνακα»

Duration: 1 Ώρα και 7 Λεπτά
Stops: 4
Level: Easy

Η διαδρομή «Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Λάρνακα» δίνει την ευκαιρία στους περιηγητές να εξερευνήσουν την επαρχία της Λάρνακας, η οποία είναι πλούσια σε πολιτιστική και θρησκευτική ιστορία, καθώς το πέρασμα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην περιοχή αυτή είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της χώρας. Εκτός από την επίσκεψη στα θρησκευτικά σημεία, υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα πράγματα να κάνετε στη Λάρνακα από την εξερεύνηση της ακτογραμμής μέχρι την απόλαυση ενός πολύ γευστικού γεύματος, από κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα.

More Information

7η Διαδρομή

«Πάφος – Άγιος Νεόφυτος»

Duration: 1 Ώρα και 16 Λεπτά
Stops: 5
Level: Easy

Η διαδρομή «Πάφος - Άγιος Νεόφυτος» προτείνει στους τουρίστες να επισκεφθούν τα μοναδικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της επαρχίας της Πάφου, με ιδιαίτερη αφιέρωση στη Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα, ένα από τα πιο διάσημα μοναστήρια της Κύπρου. Η Μονή, αποτελεί ακόμη ένα εξαιρετικό παράδειγμα της μακράς θρησκευτικής παράδοσης του νησιού.

More Information

8η Διαδρομή

«Ορεινή Πάφος»

Duration: 1 Ώρα και 43 Λεπτά
Stops: 5
Level: Easy

Η διαδρομή «Ορεινή Πάφος» σχεδιάστηκε για να εξερευνήσετε τη συναρπαστική ορεινή πλευρά της Πάφου, να θαυμάσετε τα μοναδικά ορεινά χωριά του νησιού, γνωρίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη παράδοση και ιστορία του τόπου, κατά την επίσκεψή στα διάφορα πολιτιστικά – θρησκευτικά μνημεία, αρχαία και σύγχρονα. Με λίγα λόγια, η Πάφος είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, που κρύβει πολλά μυστικά για να ανακαλύψετε!

More Information

9η Διαδρομή

«Ορεινή Λάρνακα»

Duration: 1 Ώρα και 7 Λεπτά
Stops: 4
Level: Easy

Η διαδρομή «Ορεινή Λάρνακα» σχεδιάστηκε με στόχο την εξερεύνηση των μοναδικών πολιτιστικών και θρησκευτικών σημείων της ορεινής περιοχής της Λάρνακας, θαυμάζοντας παράλληλα τα όμορφα τουριστικά χωριά της επαρχίας, που έχουν τα δικά τους ετήσια φεστιβάλ, μουσεία, μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα. Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Κύπρου!

More Information

10η Διαδρομή

«Λευκωσία εντός των Τειχών»

Duration: 24 λεπτά (περπατώντας)
Stops: 5
Level: Easy

Η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι γνωστή για τη μοναδική της ιστορία, κυρίως εκείνη της παλιάς πόλης. Η συνύπαρξη ανατολικού και ευρωπαϊκού αέρα μέχρι και σήμερα, δίνει στη Λευκωσία τη δική της μοναδική ταυτότητα. Αυτή η ιστορική περιπατητική διαδρομή αποτελείται από μερικά από τα παλαιότερα σημεία της πόλης, που περιλαμβάνουν σπουδαία μουσεία και μνημεία, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

More Information

This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our the use of cookies.
Read more